Kay Pollak är uppskattad föreläsare, författare och flerfaldigt prisad filmregissör. Bland hans filmer märks Elvis Elvis, Barnens Ö, Älska Mej och den Oscarsnominerade publiksuccén Så som i Himmelen och uppföljaren Så ock på Jorden. Han är också författare till de två bästsäljande böckerna Att växa genom möten och Att välja Glädje.

Över en halv miljon människor har lyssnat på Kays tre-timmars föreläsning ”Att växa genom möten – och välja Glädje” – en föreläsning som han genom åren ständigt har fördjupat och utvecklat.

Kay Pollak fokuserar på:

  • All förändring börjar med mina tankar
  • Upptäck kraften i våra egna tankar
  • Som jag tänker – så blir det
  • Om att vända negativa trossatser till mer energiskapande.
  • Hur vi kan ge upp invanda föreställningar
  • Kraften i det personliga mötet
  • Kommunikation, mänsklig förändring och växande
  • Hur vi kan se problem som möjligheter
  • Träna dig att bejaka din egen unika storhet

Kay Pollaks bakgrund:

Kay är fil.lic i matematisk statistik vid Umeåuniversitet. Han arbetade sedan som Tv-producent i många år, där han gjorde barn och ungdomsprogram, musikprogram, skrev och regisserade TV-serier mm, innan har började sin karriär som filmregissör. Han har också en utbildning i psykodrama och en i psykosyntes. Han har även gått hela den danska ledarutbildningen ”Stifinder”, utbildats vid ”The Option institut” i USA och är licentierad coach i ITC (Imunity to change) vid Harvard University USA.

Kays böcker och DVD

Oktober 2022 så lanserade Kay Pollak sin senaste bok Ett bättre liv, vilken genast gick direkt upp till förstaplatsen på Adlibris topplista. Den finns även att beställa på Bokus samt hos förlaget Volante.

Kay Pollaks bok Att växa genom mötenär såld i över 500 000 exemplar enbart i Sverige. Den är dessutom översatt till 11 språk. Det är en bok för alla åldrar som ger praktisk kunskap om hur man kan förbättra sina relationer. Pedagogisk, utmanande och samtidigt roande bok.

Hans andra bok Att välja Glädje, är också den såld i mer än 500 000 exemplar i Sverige och översatt till många språk. Boken ger verktyg för att långt mer kunna vara ”den du är ämnad att vara”. Den är full av kunskap och tips om vad du kan göra för att må bättre, få bättre möten med andra människor och uppnå större balans och närvaro i livet. En av orsakerna till bokens popularitet är att den är enkel, begriplig och fungerar som en arbetsbok.

Kay har också spelat in en tre timmar lång DVD-utbildning: Att välja Glädje. Den är en guldgruva för alla som vill utvecklas. Den kan användas både privat och för att förbättra klimatet på en arbetsplats. Den är både underhållande och full av kunskap.

Ständigt aktuell och verklighetsanknuten

Kay har lång erfarenhet av att föreläsa för alla olika yrkesgrupper på företag, kommuner och landsting. Han har föreläst för personal på skolor, vårdinrättningar, fängelser, reklambyråer, elitseriens tränare i ishockey och coacherna för Tre Kronor, piloterna på SAS plus för en lång rad små och stora företag som Volvo, Jyske bank, Novo Nordic m.m

Sedan 15 år tillbaka är han också en av föreläsarna i Mgruppens ”Master of leadership” program.

Kay Pollak – short biography

For over 40 years, Kay Pollak has lectured on personal development.

In Sweden, over half a million people have been inspired by his lectures.

His first two books sold a million copies and are translated into many languages.

In 2022, his new book ”Ett bättre liv” (A better life) was published. He is also an
award-winning film director, with Swedish classics such as Children Island and
the Oscar-nominated blockbuster As it is in Heaven.

Pollak is trained in psychodrama and psychosynthesis, as well as at The Option Institute in the US.
He is a Licensed ITC coach (Imunity to change) at Harvard.

For over 20 years, he has been a leadershiptrainer (Master of Leadership) at Chefsakademin. His
lectures have often been considered to be lifechanging.