Mitt bästa år… och min bästa dag.

Tänk om du skulle börja säga till dig själv att det här året, som just nu är, är ditt allra bästa år i ditt liv? Det ger onekligen en märklig och fantastisk känsla. ”Mitt bästa år” är inte ett år som ligger längre fram i livet eller ett år för 20 år sedan. Nej, tänk om det året som är just nu är mitt bästa år?

Pröva också tanken på den här dagen idag.

Den här dagen som är just nu är min bästa dag. Min bästa dag i livet är inte i morgon eller en dag om en månad … eller en dag får 20 år sedan.

Pröva tanken: Den här dagen idag är min bästa dag i livet. 

Kanske någon invänder att idag finns inte alla de ingredienser som behövs för att det skall kunna vara min bästa dag. Det saknas det och det saknas det och det.

Du ser att med de tankarna kan aldrig ”dagen som är idag” bli din bästa dag. Det fattas alltid något.  Det är för varmt. Det är för kallt. Det regnar för mycket. Dagens tidning kom inte i brevlådan. Mjölken var sur. Min son ringde inte. Min partner snäste åt mig. Bussen var försenad…..

Naturligtvis finns det dagar i livet som bär med sig större utmaningar än andra. Om orkanen passerar över ditt hus… om det regnar hela dagen…

Pröva igen att se hur det känns att tänka tanken: Just idag är den bästa dagen i mitt liv

Allt detta kan verka vansinne. Du prövar att tänka på en flykting mitt i krigets fasor. Du prövar att tänka på en familj där ett barn just har dött…. Du prövar att tänka på någon som just fått besked om en svår sjukdom. Vem kan där säga: Idag är den bästa dagen i mitt liv. Det verkar som ett hån.

Men kanske är du inte en flykting mitt i krigets fasor. Kanske är du inte i en familj där just ett barn har dött. Kanske är du inte någon som just fått besked om en svår sjukdom. Kanske är den här dagen idag just en vanlig vardag i ditt liv. Tänk om det kan vara sant att:

Just idag är den bästa dagen i mitt liv

Lämna ett svar