Bejaka sin egen storhet och sina möjligheter.

Inspirationsbrev

Kays inspirationsbrev 1 September 2020
Välkomna till en ny lektion. Den här lektionen är enkel och härlig. Och lätt att utföra.
Lektionen handlar om att börja öva sig i att:

Bejaka sin egen storhet och sina möjligheter.

På en kurs i USA för 25 år sedan gjorde jag kanske en av de viktigaste upptäckterna jag gjort i mitt liv. Jag upptäckte att det som skrämde mig allra mest i livet, det var att bejaka min egen storhet. Aldrig att jag hade fått träna på det. Jag var ju uppvuxen i ett Janteland. (Du ska inte tro att du är något) För mig var det en vändpunkt att upptäcka att jag hade rädsla för att bejaka min egen unika storhet. Den självklara och unika ”storhet” som finns i varje människa. Att det var så hade naturligtvis att göra med att jag också var bärare av den vanliga och icke sanna trossatsen: ”Jag är inte bra som jag är”. (I am not good enough).

Här följer en text som jag har på en lapp på mitt skrivbord. Jag vet inte vem som har skrivit texten. Då och då tar jag upp lappen och läser texten. Det känns alltid bra. Det är alltid en bra påminnelse. Så här lyder texten:

Lyssna inte om någon säger att du är mindre värd eller mindre betydelsefull än någon annan.

Lyssna inte om någon säger att du är begränsad på något sätt.

Lyssna inte om någon säger att du inte kan göra det du älskar att göra och tjäna ditt uppehälle på det.

Lyssna inte om någon säger att du inte är lika värdefull eller aktningsvärd som de mest framstående människorna som har levt på jorden.

Lyssna inte om någon säger att du inte duger som du är och att du måste bevisa vem du är i livet.

Lyssna inte om någon säger att du inte kan få det du älskar eller göra det du älskar eller vara det du älskar.

Om du tror på något av detta, sätter du upp begränsningar för dig själv, men viktigast av allt – det är inte sant.

Det finns inte en enda sak som är för bra för dig, eller för bra för att vara sann.
Läs gärna texten den här veckan kanske minst två gånger om dagen. Kanske fler. Sätt den på kylskåpet. Läs den med jämna mellanrum. Få in den i dina celler. In i blodomloppet!

Känn dig som vanligt fri att sprida lektionen till alla dina vänner och alla dina vänners vänner. Har du missat någon tidigare lektion så finns de att hämta på min hemsida: www.kaypollak.com

Allt gott till dig!

Kay Pollak

Lämna ett svar