Det du gör beror på dig

Det du gör beror på dig

Öva ditt tänkande genom att läsa några exempel:  

Ditt uppträdande mot telefonförsäljaren som just ringde, beror inte på telefonförsäljaren. Ditt uppträdande mot telefonförsäljaren beror på dig. Du har ansvar för hur du reagerar.

Ditt uppträdande mot bilisten som just tog din parkeringsplats, beror inte på bilisten. Ditt uppträdande mot bilisten beror på dig.

Ditt uppträdande mot dina barn (när de till exempel har glömt släcka ljuset på toan) beror inte på barnen. Ditt uppträdande mot dina barn (när de glömt släcka ljuset på toan) beror enbart på dig. Du har fullt ansvar för dina reaktioner.

Ditt uppträdande mot dina föräldrar när de kommer på besök beror inte på dina föräldrar. Ditt uppträdande mot dina föräldrar beror på dig.

Ditt uppträdande mot din partner när han/hon glömt att betala en räkning som han/hon hade lovat att betala beror inte på din partner. Ditt uppträdande mot din partner beror på dig.

Och om du är chef: Ditt uppträdande mot dina anställda beror inte på dina anställda. Ditt uppträdande mot dina anställda beror på dig.

Att känna till att ”mitt uppträdande beror på mig” är ett första steg mot att kunna bli en vuxen ansvarstagande människa.

Fundera en stund. Tänk om det är så att vi dag efter dag lever i alla våra olika relationer för att öva och lära oss precis just detta! Att bli mer vuxna och ansvarstagande. Det är helt enkelt själva syftet med alla våra relationer. Och vi övar och övar. Till slut kanske hela världen kan bli klokare. Det finns ett ordspråk hos den amerikanska urbefolkningen som kan vara till hjälp:

Det finns ingen väg

men om många börjar gå blir det en.

Kay Pollak

www.kaypollak.com www.kaypollak.com/blog www.youtube.com/kaypollakonline

Lämna ett svar