Om att ta ansvar – Ett fantastiskt sms

Ett fantastiskt sms

Jag fick ett SMS: Hej! Jag har planerat fel. Jag kommer att komma en kvart för sent. Jag nästan tappade hakan. Jag minns att jag jublade. Jag minns att jag läste texten igen. Jo det stod Jag har planerat fel. Många SMS jag har fått när någon är försenad har sett ut så här: Jag kommer en kvart för sent. Det är bilköer på stan. Inse den otroliga jättelika skillnaden. Det första SMS:et är från en ansvarstagande människa. Det andra SMS:et är från en person som väljer att skylla på omständigheterna.

Vem vill du vara?

Se på några exempel:

Det var glashalt på vägen. När det plötsligt kom en kurva kanade bilen bara ner i diket.

Det var glashalt på vägen. Jag hade alldeles för hög fart när jag kom in i kurvan, så bilen kanade ner i diket.

Vem vill du vara?

Lisa hade glömt ställa in mjölken i kylskåpet. Jag blev irriterad och fräste till för att mjölken var sur. Sedan skyllde jag på Lisa för att jag var på dåligt humör.

Lisa hade glömt ställa in mjölken i kylskåpet. Jag blev irriterad och fräste till för att mjölken var sur. Efter en stund bad jag Lisa om ursäkt. Jag sa till henne att min irritation inte hade ett dugg med henne att göra. Den handlade bara om mig.

Vem vill du vara?

Lämna ett svar