Tankar om attityd och livsinställning ….

Tänk om allt är en fråga om attityd? En säger: Vilket tråkigt väder det är idag! Det är alldeles grått och trist ute. En annan säger: Vädret är som det är. Det är ett väldigt intressant väder idag. En tredje säger: Titta vilket vackert gråljus det är idag! Jag måste ta ett foto!

En undersökning på 10.000 människor i Berlin visade att de som hade en positiv syn på att åldras levde i genomsnitt 7 år längre än de som hade en negativ syn på att åldras.

En undersökning på 180 nunnor i Notre Dame, alla födda före 1917, fann samma sak. Nunnorna gjorde varje dag dagboksanteckningar. 50 år senare gjorde en forskargrupp en undersökning på dessa anteckningar. Man fann att de nunnor, de var alla runt 20 år när de började skriva, som hade dagboksanteckningar med positiva känslor och glädje levde i genomsnitt 10 år längre än de vars dagboksanteckningar var mer fyllda av negativitet.

En annan undersökning visar att olyckliga anställda har långt mer sjukfrånvaro än de som är mer lyckliga. Man fann att de olyckliga i genomsnitt hade 15 sjukdagar mer per år.

Smarta företag vet att skapa en kultur på arbetsplatsen där de anställda mår bra och trivs. Därför att de vet att varje gång en anställd känner en enda liten dos av lycka ökar deras kreativitet och innovationsförmåga. De ser plötsligt lösningar som de tidigare inte hade sett etc etc.

Rickard Branson, VD för Virgin säger: ” Mer än något annat, glädje är hemligheten bakom Virgins framgångar. Detta inte bara för att glädje i sig är roligt och bra. Det är därför att glädje leder till direkt konkreta positiva resultat i bokslutet.”

 

Tänk om detta är sant:

Skapa lyckliga människor – bli en vinnare.

Har du hört talas om mannen som ständigt oroade sig för allting. Men, sa han, den värsta av alla oroar är när jag oroar mig för att jag inte har något att oroa mig för.

Lämna ett svar