Du får bara livet en gång.

Inspirationsbrev

Kays inspirationsbrev 21 December 2020

Välkommen till den här enkla lektionen. Den här gången finns inga besvärliga övningar. Inga svårigheter. Inga problem. Den här lektionen handlar bara om en enda påminnelse. Påminnelsen är:
Du får bara livet en gång.

Den dag som nu är kan vara min sista dag. Den dag som nu är kan vara första dagen på resten av mitt liv. Läs då och då den här veckan de här två dikterna. Här kommer den första:

OM JAG FICK LEVA LIVET EN GÅNG TILL

Om jag fick leva ett liv till då skulle jag göra fler misstag nästa gång.
Jag skulle koppla av mera och vara mjukare.
Jag skulle vara mer galen än jag varit på den här resan. Det är få saker jag skulle ta på allvar längre. Jag skulle ta fler chanser, bestiga fler berg, korsa fler floder och simma i fler sjöar. Jag skulle äta mera glass och färre bönor. Jag kommer kanske att ha fler verkliga bekymmer men jag skulle ha färre inbillade.

Ni förstår … jag är sådan där människa som lever försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag. Oh, visst har jag haft mina fina stunder, och om jag fick göra om det skulle jag försöka att bara ha stunder.
En stund efter en annan
Istället för att leva så många år i förväg.

Jag har varit en sådan där person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag börja
gå barfota tidigare om vårarna och fortsätta med det längre in på höstarna. Jag skulle dansa mera och åka mera karusell
och fånga fler snöflingor och plocka flera tusenskönor.
Om jag kunde leva om mitt liv!
Men du förstår, det kan jag inte.

Dikten skriven av Nadine Stair Louiseville, Kentucky. En 85 årig kvinna som låg för döden.


Här kommer den andra dikten. Författaren är för mig okänd.

NU

Hur kan jag bli mindre arg?
Hur kan jag bli mer optimistisk?
Hur kan jag bli gladare?
Hur kan jag bli lyckligare?
Hur kan jag bråka mindre med de jag lever tätt ihop med?
Hur kan jag bli snällare mot mina barn?
Hur kan jag lära mig älska mer?
Hur kan jag skratta oftare?
Hur kan jag le mer mot andra?
Hur kan jag låta bli att oroa mig så mycket för allting?
Hur kan jag överhuvudtaget bli mindre rädd?

Låtsas att idag är din sista dag!


Läs gärna dikterna då och då den här veckan. Du kommer kanske att märka en liten skillnad i allt som sker i din vardag. I buddistisk tradition berättas att människan bär på en liten osynlig fågel som sitter på ens axel. Och varje gång man klagar över något, så pickar fågeln försiktigt på axeln. Den vill göra människan uppmärksam på att: Detta kan vara din sista dag. I vardagen kan det vara roligt att tänka på att jag har den där fågeln på axeln.
Allt gott till dig hälsar

Kay Pollak

Känn dig som vanligt fri att dela innehållet med dina vänner och alla dina vänners vänner. Vill du ha de tidigare inspirationsbreven så finns de att printa ut på min hemsida: www.kaypollak.com Och vill du i fortsättningen bli prenumerant på inspirationsbreven och gratis få dem till din mail, är det bara att klicka här>> www.kaypollak.com/#pren


Lämna ett svar