Jag kan se på varje situation som gör mig upprörd på ett annat sätt.

Kays inspirationsbrev 1 Februari 2021
Hej och välkomna till det 28:e inspirationsbrevet. Det är ett nytt år och jag upprepar:

Det här är en kurs i att träna sitt sinne. En kurs om att träna sitt tänkande. Påminn dig nu om att tanken kommer före känslan. Påminn dig också om att du i varje situation kan välja att ändra dina tankar och genom det ändra dina känslor. Detta är hoppfullt och helt fantastiskt. Detta är att vara människa. Det är bara på tankens nivå du kan göra val. All förändring börjar med dina tankar.

Läs nu stilla som en repetition denna grundläggande mening:

Jag kan se på varje situation som gör mig upprörd på ett annat sätt.


Nu till den här veckans tips:
I varje familj och i varje personalgrupp kan det mitt i strömmen av vardagens händelser uppstå plötsliga och oväntade kollisioner. Någon på jobbet är på dåligt humör. En annan är stingslig. En tredje är kolerisk. I en familj kan de vuxna vara trötta. Ett av barnen har råkat ut för något jobbigt i skolan. Plötsligt är det för mycket smulor på köksbordet. Plötsligt ligger dagens tidning i påsen för returpapper! Och igen har lampan i badrummet stått och brunnit hela dagen!!!

Bomber kan brisera….

Vid sådana tillfällen har det kanske någon gång hänt de flesta att man kan få påhälsning av någon gammal odräglig delpersonlighet. Det har i varje fall hänt mig. Plötsligt kan en sida av mig visa sig som jag trodde för längesedan var glömd och död. En gammal ordningsman kan plötsligt dyka upp i köket. Eller en magister, en kontrollant och ”besserwisser” står plötsligt där och pratar med onaturligt hög röst! Till och med har det hänt att en gammal hemsk sergeant har dykt upp! ”Någon ordning måste det väl ändå vara!!!”

Idyllen spricker…. Allt krackelerar.

Den jag egentligen är och den jag var ämnad att vara – är borta.

Vad gör man???

Under ett år hade vi en text hemma på vardagsrumsväggen. Ja den var faktiskt målad direkt på tapeten! En text målad med stora röda bokstäver. En text som kom att ha stor betydelse för oss alla.

När obalanser plötsligt dök upp…. När irritationer kom … att då i ögonvrån hinna se texten på vardagsrumsväggen kunde vara nog! Sju ord och ett frågetecken. En så enkel fråga. Som en fyr att styra upp mot. En påminnelse om vem jag nu vill välja att vara. Texten var denna enkla fråga:

Finns en möjlighet
att bli mer lycklig ?

Sätt gärna upp den texten på arbetsplatsen eller hemma i vardagsrummet.

Allt gott till dig!

Kay Pollak

Känn dig som vanligt fri att sprida den här veckans inspirationsbrev till alla dina vänner och alla deras vänner…. Är det första gången du stöter på inspirationsbrevet? Känner dig nyfiken på att bli prenumerant? Gå in på hemsidan www.kaypollak.com/#pren


Lämna ett svar