Mina känslor och tankar bestämmer vad jag ser.

Inspirationsbrev

Kays inspirationsbrev 2 November 2020

Om att mina känslor och tankar bestämmer vad jag ser.

Kanske har du någon gång varit med om att du vaknar en morgon och mår fruktansvärt dåligt. Kanske har alla vaknat så en morgon. Du ligger i sängen och tänker: Neej! Ohh, inte en dag till. Dina ögon är ännu stängda. Fötterna är ännu kvar i sängen.

Sakta sätter du dig upp på sängkanten. Sätter fötterna i golvet. Du bara sitter där….och håller om huvudet. Neeej! Ohh, inte en dag till! Så öppnar du ögonspringorna… Det första du får syn på är en massa damm under bokhyllan. Neeeej!

Så reser du dig upp. Får syn på några gamla strumpor som ligger kringslängda på golvet…. Du stapplar ut mot toaletten… passerar den elektriska kontakten… du ser hur smutsig tapeten är runt kontakten. Du kommer in på muggen! Där har de alltid hängt en spegel! Du böjer dig direkt ner för att tvätta dig. Du klarar inte av att se dig i spegeln.

Med dessa känslor sitter du sedan på bussen på väg till jobbet. Du ser dig runt: Neeej, titta där borta… där sitter en sån! Du tittar genast bort. Du ser dig runt igen. …tänker: De flesta är för tjocka… eller för magra … och där sitter en sådan där kvisslig en …

OCH EN ANNAN MORGON!!! Du vaknar … sträcker på dig.. . och är full av: Jaaa, en dag till att leva! Du sitter på sängkanten en stund. Tittar ner mot golvet. Ser dammtussarna… du ser nu intressanta ”molnformationer”… du går upp … ut i badrummet … stannar en stund framför spegeln … du ser på dig själv … stilla …full av tacksamhet. Det du ser är det enda du äger. Du är full av tacksamhet! Och i denna känsla sitter du sedan på bussen. Du ser dig runt: Där borta sitter en sån! Det är intressant! En del är rundare än andra. Vi är alla olika. Det är inte ospännande. Och titta där, där sitter en sån! En utsänd att öva på! Det är fantastiskt!
Och det är samma människor!

Ibland ser man bara fimparna på marken. En annan dag ser man fåglarna och trädens knoppar. Hur kan min upplevelse av verkligheten vara så skiftande? Ja, ändra sig från dag till dag. Från ögonblick till ögonblick. Min upplevelse av verkligheten är en spegel av mitt inre. Tänk om det är sant att:
Det är mina tankar och känslor som styr mitt seende.

Tänk om det alltså är sant att det inte är med mina ögon jag ser.(Ögonens linser är bara till för att släppa in ljus.) Tänk om det är långt mer sant att det är mina känslor och tankar som formar och styr mitt seende. Påminn dig den här veckan dagligen om den här meningen:
Min upplevelse av verkligheten är inte säkert lika med verkligheten.

Du har ensam ansvar för hur du väljer att tolka det du ser. Detta gäller om allt. Det gäller om varje människa du möter och om varje föremål du ser på. Din tanke kommer alltid före din känsla. Du kan ändra din känsla genom att ändra din tanke. Varje tanke du tänker för med sig antingen en känsla av välbehag och frid eller för den med sig rädsla och obehag.

Pröva varje dag den här veckan i olika situationer att påminna dig om att:

Min upplevelse av verkligheten är inte säkert lika med verkligheten.

Repetera meningen för dig själv. Flera gånger om dagen. Särskilt i stunder när du känner dig störd och irriterad. Lägg märke till vad som händer.

Nöj dig med denna lilla övning den här veckan.

Känn dig som vanligt fri att dela den här veckans övning med dina vänner och dina vänners vänner. Har du missat de tidigare lektionerna kan du hitta dem på min hemsida: www.kaypollak.com Det är bara att gå in där och printa ut dem.

Allt gott till dig hälsar
Kay Pollak

Lämna ett svar