Mina tankar om mig själv är skapande.

Kays inspirationsbrev 11 Januari 2021

Välkomna till det 25:e inspirationsbrevet. Allt i den här kursen handlar om att all förändring börjar med mina tankar. Den här veckan skall vi titta på de tankar vi tänker om oss själva. Tänk om det är sant att jag formar mig själv, med de tankar jag tänker om mig själv? Tänk om det är sant att, som jag tänker om mig själv, så blir det? Påminn dig om detta:

Mina tankar om mig själv är skapande.

Den längsta och viktigaste relationen har du med dig själv. Relationen med dig själv har du fram till ditt sista andetag. Ett av de allra viktigaste uppdrag du har i livet är att leva ditt liv i din fulla potential. Och det allra allra viktigaste uppdrag du har i livet, det är att göra dig själv lycklig. Dessa två uppdrag hänger starkt ihop.

Har du intentionen i ditt liv att älska dig själv och önska det bästa för dig själv? Den här veckan ska vi titta på detta. Du vet att varje val du gör är en värdering av dig själv. Också de tankar du tänker om dig själv visar dig hur du värderar dig själv.

Det står i bibeln att Jesus sa: Älska din nästa så som dig själv. Jag tror inte att Jesus kan ha sagt detta. Jag tror att han visste väldigt väl att allra först måste jag lära mig älska mig själv. Först efter det kan jag älska en annan människa. Jag tror att Jesus sa: Älska dig själv, på det att du kan älska andra.

Först måste jag kunna se det unika och fantastiska i mig själv, därefter kan jag se det unika och fantastiska i andra människor. Först måste jag lära mig se storheten i mig själv. Först efter det kan jag se storheten i de människor jag möter. Först måste jag kunna se att jag själv gör så gott jag kan, med de allra bästa avsikter, utifrån det jag tror är rätt. Därefter kan jag se att andra människor gör så gott de kan, med de allra bästa avsikter, utifrån det de tror är rätt. All förändring börjar med mig själv.

Ju mer du älskar dig själv, den gåva du fått, dig själv och din kropp, ju mer kommer det att lysa om dig. Så börja älska dig själv. Det är ju faktiskt det enda du har.

Men hur gör man? Älska sig själv? Ingen lärde mig det?

Du säger inte när du tittar upp mot stjärnhimlen: ”Den där stjärnan är bra. Men den där stjärnan är inte så bra.” Du vet så väl att varje stjärna är perfekt just som den är. Du vet att allt i universum är perfekt. På samma sätt vet du att du är en alldeles unik människa. Det finns bara en av just dig på planeten. Och just du är helt unik och helt okej där du just nu är.

Men många av oss har ett ego (en inre röst) som viskar: ”Du ska inte tro att du är något.” Eller viskar egot: ”Du är inte helt okej som du är.” Egot vill absolut inte att du skall bejaka storheten inom dig. I måndagstips nr 8 kunde vi läsa detta:

Lyssna inte om någon säger att du är mindre betydelsefull än någon annan.
Lyssna inte om någon säger att du är begränsad på något sätt.

Det är otroligt viktigt att ofta påminna sig om detta
Det finns ett annat sätt att vända tanken att ”jag är inte helt okej som jag är”. Det är genom affirmationer. Att affirmera är att slå fast på tankens nivå att ”så är det”. Att upprepa en positiv tanke om sig själv är mycket effektivt, därför att varje tanke jag tänker om mig själv är skapande.

Affirmera därför ofta detta:

Jag har en enorm potential.

Jag är värdefull, viktig och unik.

Jag är en gudalik och fantastisk människa.

Jag är varje dag värd att känna glädje och kärlek.

Jag har all rätt att känna mig lycklig.

Jag är öppen, glad och lyssnande och helt utan försvar i möten med andra människor.

Jag är generös, givande och uppmuntrande när jag umgås med andra människor.

Jag visar lätt och självklart hela min kraft och storhet i möten med andra människor.

Människor bejakar och älskar mig när jag visar mig fullt ut i all min kraft och känslighet.

Jag är trygg, lugn, stark och fylld av tillförsikt.

Jag förtjänar det allra bästa.


Välj ut en av affirmationerna som du vill arbeta med. Till exempel: Jag är öppen, glad och lyssnande och helt utan försvar i möten med andra människor.

För att vänja ditt undermedvetna kan du nu uppträda i fantasin som om du redan hade uppnått det du önskade. Du sätter dig i en skön stol och ser dig själv i olika situationer i möten med andra människor. Du ser dig själv, i din fantasi, just vara öppen, glad och lyssnande och helt utan försvar i möten med andra människor. Se den filmen inom dig. Om och omigen ser du den fantastiska filmen.

Se dig själv fullt ut vara i den fantastiska versionen av dig själv.

Du ser dig vara öppen, glad och lyssnande och helt utan försvar i olika möten med andra människor. Du ser dig på jobbet och hemma. Och du fyller dig samtidigt med känslan av att vara just sådan. Du känner den känslan och fyller dig med stor tacksamhet. Detta är du. Detta är en fantastisk version av dig. Känn känslan och var i stor glädje i denna fantastiska version av dig själv. Och jag upprepar: Fyll dig med stor tacksamhet! Som om allt du ser i din inre film är helt sant. Detta är också du.

Tankar som blandas med känslor blir starka energier. Och kom ihåg att du är fullt värd att se dig i denna fantastiska version av dig själv. Du har all rätt att se dig i en fantastisk version av dig själv! De bilder du vänjer dig att se av dig själv, de blir sakta sanna. De bilder du tillåter dig att se av dig själv blir sedan möjliga i din vardag. Som du tänker – så blir det. Dina tankar om dig själv är skapande.

Detta är fantastiskt. Öva detta den här veckan. Välj ut affirmation efter affirmation. Se filmen inom dig. Och läs gärna ofta denna fantastiska dikt från 1200 – talet, skriven av den persiske poeten Rumi.

You were born with potential.
You were born with goodness and trust.
You were born with ideals and dreams.
You were born with greatness.
You were born with wings.
You were not meant for crawling, so don´t.
You have wings.
Learn to use them and fly.


Du föddes med potential.
Du föddes med godhet och tillit.
Du föddes med ideal och drömmar.
Du föddes med storhet.
Du föddes med vingar.
Det var inte meningen du skulle kräla, så gör det inte.
Du har vingar.
Lär dig använda dem och flyg.

Detta var allt för denna gången. Och jag önskar dig allt gott och lycka till!

Känn dig fri att sprida och dela den här veckans övning med dina vänner och alla dina vänners vänner. Är det första gången du stöter på inspirationsbrevet och känner dig nyfiken på att få dem i fortsättningen? Gå in på hemsidan www.kaypollak.com och anmäl dig som prenumerant. De kommer sedan via mailen helt gratis. Har du missat de tidigare lektionerna kan du också hitta dem på min hemsida. Det är bara att gå in där och printa ut dem.
De allra bästa hälsningar, Kay Pollak

Lämna ett svar