Varje bild jag ser av mig själv är skapande.

Kays inspirationsbrev 22 Februari 2021

Hej och välkommen till det 31:a inspirationsbrevet. Den här veckans övning är lätt och rolig! Den är också väldigt effektiv! Den här övningen ger verkligen resultat!

Vi har sagt att all förändring börjar med våra tankar. Vi kan också säga att en stor förändring av mig själv börjar med vilka bilder jag börjar vänja mig vid (börjar tillåta mig) att se av mig själv. Ser jag i min fantasi ofta bilder av mig själv som fantastisk, brilliant och unik? Eller ser jag inom mig ofta bilder av mig själv som tråkig, hängig och ”not good enough”? Det är viktigt att veta:

Varje bild jag ser av mig själv är skapande.

Ett effektivt sätt att förändra sig är att börja vänja sig vid att
se sig som redan förändrad.

”Att se sig som redan förändrad” innebär att jag inom mig ser (visualiserar) bilder av mig själv, där jag redan fullt ut är bärare av en viss egenskap som jag vill ha eller som jag vill försärka. Att visualisera sådana bilder är ett sätt att skapa den jag vill vara. Gör så här:

Sätt dig för dig själv en stund och fundera över dig själv. Tänk på någon egenskap du gärna vill ha eller som du gärna vill förstärka hos dig själv. Fokusera på meningen: Jag är … eller: Jag är mer…. Och skriv sedan upp just det du önskar.

Du vill kanske vara en människa som är mer humorfylld och leende. Då skriver du: Jag är mer humorfylld och leende.

Sätt dig nu verkligen gott i stolen (eller lägg dig skönt till rätta i sängen) och SE INOM DIG – visualisera dig själv – som bärare av just den här egenskapen som du vill ha eller som du vill förstärka. Du ser dig själv, så tydligt du kan, i olika situationer, hemma, på jobbet, i möten med andra människor! Och du strålar ut den här egenskapen. Ja den här egenskapen verkligen lyser ut från dig! Det är en härlig film att se. Du ser dig själv fullt ut bärare av den här egenskapen du vill ha eller förstärka. Du låter filmen rulla på. Du ser dig själv i många olika situationer. Du pratar med folk på stan, på restaurangen, i affären, på bussen…. Och hela tiden strålar du ut den nya egenskapen i alla olika möten du har med andra människor. Alla bilder du ser av dig själv i den här lustfyllda filmen kopplas hela tiden till starkt positiva känslor. I varje scen som du ser av dig själv är du fullt ut i den här egenskapen som du vill ha eller vill förstärka! Det är en stärkande och fantastisk film att se!

Vad som sker är att du tränar att vara den ”du önskar att vara”. Eller med andra ord – du vänjer dig vid att vara den ”du önskar att vara”. Du ser dig som redan förändrad! Och detta är en skapande handling.

Läs stilla:
Som jag tänker om mig själv så blir jag.
Jag är skaparen av mig själv.

Du kan ägna några dagar den här veckan åt att träna (vänja dig vid) just den här egenskapen du först valde. Sedan väljer du att fokusera på en annan egenskap några andra dagar. Vänj dig alltså den här veckan vid att varje dag se dig själv i dessa fantastiska bilder. Du är skaparen av dig själv.

Lär dig gärna utantill dessa två meningar av Marianne Williamsson:

Att du leker liten förbättrar inte den här världen!
Det är inget upplyst med att förminska dig, för att andra inte skall känna sig osäkra omkring dig.

Jag önskar dig allt gott och lycka till!
Kay Pollak

Känn dig fri att dela med dig av den här veckans inspirationsbrev till dina vänner. Är det första gången du stöter på inspirationsbrevet? Känner dig nyfiken på att bli prenumerant? Gå in på hemsidan www.kaypollak.com/#pren

Lämna ett svar